Stap 6: Open een zakelijke bankrekening

Zakelijk en privé gescheiden

De essentie van zakelijk en privé gescheiden houden, is overzicht. Een zakelijke bankrekening is heel erg belangrijk en echt onmisbaar voor jouw bedrijf.

Het belangrijkste element als startende ZZP’er is

Overzicht

Zo kun je de zakelijke inkomsten en je eigen privé geld apart houden. Dat maakt het voor jezelf overzichtelijk. En ook voor je boekhouder is dit overzichtelijker. Daarnaast is het is handig voor je belastingaangifte. Een zakelijke rekening hoeft helemaal niet duur te zijn. Veel banken hanteren een starterstarief.

Wat zijn de voordelen van

een zakelijke rekening

Met een zakelijke rekening heb je meer mogelijkheden dan met een privérekening. Je klanten kunnen bijvoorbeeld betalen via iDEAL, PayPal of een pinautomaat.
Een zakelijke rekening staat op je bedrijfsnaam. Dit geeft een professionele uitstraling. Je klant ziet je bedrijfsnaam als hij betaalt.
Met een zakelijke rekening naast je privérekening hou je je geldzaken gescheiden en overzichtelijk. Dit overzicht is fijn voor jezelf en ook fijn voor jouw boekhouder als je die hebt.
Werk je met een online boekhoudpakket? Dan kun je daar je zakelijke rekening aan koppelen. Af- en bijschrijvingen worden dan automatisch verwerkt in je boekhouding.

Mijn persoonlijke ervaring:
Zelf zit ik bij de KNAB het bevalt mij heel erg goed. Net als 71% van de ZZP`ers.
Bij de KNAB betaal je bijvoorbeeld het eerste jaar maar € 3,50 per maand.

Welke zakelijke rekening past bij jou?

Rabo ZZP Rekening

Kosten: €0,00 per maand
Voordelen:
1. Maandelijks opzegbaar
2. €0,39 per transactie

ING Zakelijk

Kosten: €9,90 per maand
Voordelen:
1. Gerenommeerde bank
2. Geschikt voor MKB

Knab Zakelijk

Kosten: €7,00 per maand
Voordelen:
1. 64% van de ZZP’ers kiest Knab
2. 1e jaar 50% korting

ABN-AMRO volop ondernmen

Kosten: €13,75 per maand
Voordelen:
1. Gratis boekhoudkoppeling voor jou
2. inclusief twee betaalpassen

Conclusie bedrijfsrekening openen

Snel een zakelijke rekening openen bij een zakelijke bank: Je hoeft er de deur niet meer voor uit. Zoals je hebt kunnen zien zijn er vele manieren om een bedrijfsrekening openen gemakkelijk te maken. Je kunt kiezen voor de traditionele manier óf voor de nieuwe manier. Wat je ook kiest, neem bij de beslissing altijd een aantal dingen goed in overweging zoals: Klantenservice, kosten, uitbreidingsmogelijkheden en gemak. Een bedrijfsrekening openen doe je niet iedere dag. Het is het op de lange termijn waard om de juiste beslissing te maken. Snel een bedrijfsrekening openen omdat het nu eenmaal moet is niet altijd de juiste strategie. Gebruik de bovenstaande tips en hopelijk ben je blij met je keuze.